Jedinstvena prodavnica zdrave hrane “Bio san” danas je svečano otvorena u Novom Pazaru u ulici Gradska na Hendeku. Nastala je kao projekat Razvojno Edukativnog društva u želji za poboljšanjem načina ishrane u Sandžaku ali i promjenom svijesti građana o organskoj, prirodnoj hrani.

“”BioSan” je prodavnica zdrave, organske hrane koja je osnovana u cilju da se podigne svijest našeg naroda o zdravom načinu života, o zdravoj ishrani. Ovo nije jedini projekat Udruženja RED već će biti dosta projekata u oblastima ekologije, programiranja i ostalih djelatnosti. Cilj ovog projekta nije profit već mogućnost da naši sugrađani uživaju u zdravoj i ukusnoj hrani”, kazala je Esma Ljajić, sekretar Udruženja RED.

Ono po čemu se “BioSan” izdvaja jeste pristupačnost u cijenama kao i dostupnost zdrave hrane, domaćih sokova, voća i povrća koje je organsko i prirodno. Odmah po otvaranju “BioSan” su posetili brojni građani, a osmesi prvih mušterija i pune kese najbolji su dokaz ljubazne usluge i kvaliteta proizvoda.

“Drago mi je što se u našem gradu otvorila jedna ovakva prodavnica zdrave hrane, posebno što smo čuli da su proizvodi prirodni, sa prostora Sandžaka. Od samih sirovina pa do konačne prerade, tako da ću sigurno kupovati ovdje hranu”, kazao je Edin Numanović, kupac.

Tokom otvaranja upriličeno je prihodno posluženje asortimanom iz BioSan-a uz proučenu dova za hairli početak.